Lid Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie  Logopedie Friesland

Logopedie en Coachingspraktijk Inge Meijwaard-Fransen                                                      Omdat jij uniek bent


Logopediepraktijk I. Meijwaard-Fransen                     M. Schröderloane 6, 9269 WH, Feanwalden                   Tel: 0511 - 4777 64                  Mail: info@logopedie-friesland.nl   info@logopedie-friesland.nl

Ingrid Veensma

Mijn naam is Ingrid Veensma en werk sinds oktober 2018 met veel plezier als allround logopedist bij de praktijk van Inge Meijwaard-Fransen.


In juni 2018 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Mijn stages heb ik mogen lopen op leuke en uitdagende locaties. Ik heb ervaring opgedaan in het behandelen van kinderen met een communicatief meervoudige beperking bij een medisch kinderdagverblijf. Ook heb ik veel geleerd van stages op  verschillende vrije vestigingen. Daar ik veel heb geleerd en ervaring opgedaan over het onderzoeken en behandelen van kinderen met een taal- en/of spraakstoornis en meertaligheid.

Ik heb de minor Logopedie en audiologie gevolgd aan het Windesheim Zwolle, waar ik veel heb geleerd over gehoorproblemen, Nederlandse Gebarentaal (NGT) en Nederlands met Gebaren (NMG) en het effect van gehoorproblemen op de taal- en spraakontwikkeling.


Mijn specialisaties zijn:

- Oromyofunctionele therapie (OMFT): therapie bij afwijkende mond- en slikgewoonten

- Metaphon: diagnostiek en behandeling bij kinderen met articulatieproblemen

- Ik leer anders: ondersteuning in de taal en/of bij het lezen bij kinderen die beelddenken


Elke dag leer je mensen en kinderen (beter) kennen en help je hen op verschillende aspecten in de communicatie. Je krijgt veel voldoening en dankbaarheid; het is prachtig om te zien hoe mensen opleven wanneer je ze helpt en ondersteunt. Wat ik ook zo mooi vind aan het beroep zijn de uiteenlopende mogelijkheden binnen het werkveld. Logopedie is voor alle leeftijden en doelgroepen en dit zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is.


Als logopedist ben ik creatief en probeer ik graag nieuwe dingen uit tijdens de behandeling. Ik vind het belangrijk dat ik veel van mijzelf mee kan nemen in het beroep en een logopedist kan worden die denkt vanuit mogelijkheden en oplossingen.


Ik ben werkzaam op de locaties:


-          MFA de Hege Seis (De Westereen): maandags, dinsdags en woensdags

-          De Blokkedoaze (Damwoude): vrijdags
Tot ziens in de praktijk!


(i.veensma@logopedie-friesland.nl)